064 / 8505 285 011 2683-390

WordPress – Razvoj tema i dodataka

Kurs WordPress – razvoj tema i dodataka, je modul programa obrazovanja odraslih Obuka za Programiranje WEB aplikacija, odobrenog od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije.

Šta je to WordPress CMS ?

WordPress je jedan od najpoznatijih CMS-ova (program za upravljanje sadržajem) otvorenog koda koji se bazira na na PHP i MySQL tehnologijama. Često se koristi i kao blog platforma. Svoju ogromnu popularnost (koristi ga 12% od 1.000.000 najvećih web stranica) WordPress ima zahvaljujući proširivoj arhitekturi i mnoštvu besplatnih dodataka, kao i sistemu za jednostavno kreiranje dodataka.

Kurs WordPress ima za cilj da se polaznicima objasni kompletan ciklus rada sa WordPress-om.

  1. preuzimanje sa web-a
  2. instaliranje,
  3. konfigurisanje,
  4. održavanje,
  5. kreiranja dodataka
  6. kao i upoznavanja sa PHP i MySQL-om.

Karakteristike

Upravljanje korisnicima – Omogućava upravljanje korisničkim informacijama kao što je promena uloge korisnika na (pretplatnik, saradnik, autor, urednik ili administrator), kreiranje ili brisanje korisnika, promena lozinke i korisničkih informacija. Glavna uloga menadžera korisnika je Autentikacija.

Upravljanje medijima – To je alat za upravljanje medijskim datotekama i fasciklama, u kojima možete lako da otpremate, organizujete i upravljate medijskim datotekama na vašoj veb lokaciji.

Tema sistema – Omogućava modifikovanje prikaza i funkcionalnosti sajta. Uključuje slike, stilove, datoteke sa šablonima i prilagođene stranice.

Extend with Plugins – dostupno je nekoliko dodataka koji omogućavaju prilagođene funkcije i funkcije u skladu sa potrebama korisnika.

Optimizacija pretraživača – pruža nekoliko SEO alatki koji optimizuju SEO na licu mesta.

Višejezično – Omogućava prevođenje čitavog sadržaja na jezik koji korisnik preferira.

Uvoznici – Omogućava uvoz podataka u obliku poruka. On uvozi prilagođene datoteke, komentare, objavljene stranice i oznake.

Prednosti

To je platforma otvorenog izvora i dostupna je besplatno.

CSS datoteke se mogu modifikovati prema dizajnu, prema potrebama korisnika.

Postoji mnogo dodataka i šablona i većina je besplatna. Korisnici mogu prilagoditi razne pluginove po njihovim potrebama.

Veoma je lako uređivati sadržaj jer koristi WYSIWYG editor (What You See Is What You Get je korisnički interfejs koji omogućava korisniku da direktno manipuliše izgledom dokumenta bez komande za postavljanje).

Medijske datoteke mogu se lako i brzo otpremati.

On nudi nekoliko SEO alata koji čine on-site SEO jednostavnim.

Prilagođavanje je jednostavno prema potrebama korisnika.

Omogućava kreiranje različitih uloga za korisnike za veb stranice kao što su admin, autor, urednik i saradnik.

Prijavite se za kurs

Rezervišite vaše mesto

Imate dodatna pitanja? 064 8505 285 i 011 2683-390