064 / 8505 285 011 2683-390

Lego WeDo-robotika i programiranje za decu (6-11)

Radionica Lego WeDo-robotika se odvija u saradnji sa Laboratorijom znanja projektom NVO koji već 5 godina pruža podršku razvoju inovativnosti i kreativnosti dece kroz primenu novih tehnologija i koncepta učenja kroz stvaranje. Više o Laboratoriji znanja možete pogledati OVDE.

Ukoliko je Vaše dete inspirisano savremenim tehnologijama, to ne mora nužno biti samo ono što ga odvlači od realnog sveta. Naprotiv, to može biti polje uzbudljivog saznanja.

Sardžaj radionice:

U Radionici: Lego WeDo-robotika i programiranje za decu (6-11 godina), korišćenjem originalnih Lego WeDo setova, deca sklapaju različite modele Robota vodeći se svojom maštom i slobodnim idejama. Robotima koje polaznici budu kreirali, će se „ugraditi“ instrukcije koje će ti roboti zaista izvršavati. Za „ugradnju“ instrukcija će se koristiti specijaln softver namenjen deci koja žele da se na interesantan i kreativan način upoznaju sa osnovama programiranja.

Deca stiču znanja o mehaničkom legitimitetu kroz koji su u stanju da razumeju mehaničke konstrukcije i njihovo funkcionisanje. Pored mehanike u toku ove radionice, deca se takođe sreću sa fantastičnom kompilacijom. Oni sastavljaju skupove različitih tema, kao što su prevozna sredstva, prostor, grad i bajkovit svet. Oni imaju zadatak da samostalno sastave strukture i sistematske montaže prema planu. Povremeno postojeći modeli moraju biti modifikovani, nadograđeni i prilagođeni određenim zadacima. Rad se obavlja pojedinačno, u parovima ili u maloj grupi.

Koristeći lego kocke, mini figure i druge elemente, deca će oblikovati svoje ideje u priču. Svaki učesnik čini deo priče, koju ćemo na kraju konačno spojiti u celinu.

U mehaničkom toku kursa studenti stiču znanja koja im omogućavaju da razumeju rad osnovnih mehaničkih uređaja.

Učesnici razvijaju sposobnost prostornog učinka, sposobnost rada u grupi, sposobnost kontinuiranog rada, upornost i postizanje krajnjeg cilja sastavljanjem ovog seta. U okviru ovog programa, deca mogu, saznati nove ideje, razvijati vizualizaciju, razvijati jezik, poboljšati razumevanje čitanja i integrirati tehnologiju u proces učenja.

Stoga ukoliko da Vaše dete razvije mnogobrojne kreativne sposobnosti Radionica Lego WeDo-robotika Vam stoji na raspolaganju.

Prijavite se za kurs

Rezervišite vaše mesto

Imate dodatna pitanja? 064 8505 285 i 011 2683-390