011 / 2683 390, 2682 486, 064 / 8505 285

Škola robotike i programiranja za decu

Inspirisani decom, njihovom edukacijom kroz primenu novih tehnologija i konceptom učenja kroz stvaranje, pokrenuli smo edukativni program Škola robotike i programiranja za decu.

Na nastavi polaznici će imati priliku da se upoznaju sa oblastima:

– Uvod u računarstvo

– Izrada prezentacija

Lego WeDo robotika sa programiranjem

– Programiranje, uvod u algoritme, logičko razmišljanje i Scratch

Inovativnom, kreativnom i praktičnom metodologijom nastave postavićemo osnove računarstva i izrade prezentacija a upotrebom Lego WeDo setova i Scratch-a uvodimo decu u osnove robotike i programiranja.

Originalnim Lego WeDo setovima deca sklapaju modele robota vodeći se maštom i svojim idejama. Polaznici će, uz pomoć softvera, svojim robotima ugraditi instrukcije koje će oni zaista izvršavati. Lego WeDo omogućava kreiranje interaktivnih priča, igara i animacija, kao i deljenje projekata sa drugim korisnicima. Upotrebom Lego elemeata deca na kursu oblikuju sopstvene ideje u priče, koje se zatim integrišu u veću celinu unutar grupe.

Scratch je programski jezik koji se u više zemalja koristi za početno učenje programiranja. Na zanimljiv način upoznaćemo polaznike sa osnovnim elementima programske logike i ilustrovati bazične karakteristike aplikativnih programa.

Pored sticanja osnova, i funkcionalnih znanja iz datih oblasti, program Škole robotike i programiranja za decu neguje: maštu, radoznalost, logičko razmišljanje i rešavanje problema. Razvijamo pažnju, veštinu storytelling-a i vizuelizacije, kontinuiranog rada u grupi i podstičemo razvoj novih ideja.

Kurs se realizuje u dve grupe, uzrasta od 1.-5. i od 5.-8. razreda i obuhvata dva nivoa – osnovni i napredni.

 

Prijavite se za kurs

Rezervišite vaše mesto