064 / 8505 285 011 2683-390

Škola Grafičkog dizajna

Škola Grafičkog dizajna – SADRŽAJ KURSA

Škola Grafičkog dizajna obuhvata tri kursa: Adobe Photoshop, Adobe Illustrator i Adobe InDesign

Adobe Photoshop je važna aplikacija koju dizajneri i fotografi koriste za poboljšanje fotografije i grafike. Uz pomoć Adobe Illustrator-a kreirajte razne grafike koje možete potom koristiti u bilo kojoj veličini (od logotipa do paterna, naučićete sve što Illustrator može). Adobe InDesign je savremen i nezamenjiv program u radu svakog dizajnera. Naučite sve što je bitno za postavku teksta, slika, definisanje master strana, stilova, priprema datoteka za štampu i za web. Na osnovama grafičke tehnike i dizajna naučite šta je bitno u grafičkom dizajnu /tipografija, vrste fontova, postavka elemenata, boje/, koje programe koristititi za određene postavke, kako pripremiti fajl za različite vrste štampe i još puno toga vezanog za samu pripremu kao i za sam dizajn.

Grafički dizajn je proces vizuelne komunikacije i rešavanja problema korišćenjem jedne ili više tipografija, fotografija i ilustracija. Grafički dizajneri stvaraju i kombinuju simbole, slike i tekst kako bi oblikovali vizuelne prikaze ideja i poruka. Oni koriste tipografiju, vizuelne umetnosti i
tehnike rasporeda stranica za stvaranje vizuelnih kompozicija. Uobičajene upotrebe grafičkog dizajna uključuju korporativni dizajn (logotipi i brendiranje), uređivački dizajn (časopisi, novine i knjige), asfaltiranje ili ekološki dizajn, oglašavanje, web dizajn, dizajn komunikacije, pakovanje proizvoda i označavanje. Dizajn može pomoći u prodaji proizvoda ili ideje. Primenjuje se na proizvode i elemente identiteta preduzeća kao što su logotipi, boje, pakovanje i tekst kao deo brendiranja.

Brendiranje postaje sve važnije u domenu usluga koje nude grafički dizajneri. Grafički dizajneri često čine deo brending tima. Grafički dizajn se primenjuje u industriji zabave u dekoraciji, scenografiji i vizuelnim pričama. Drugi primeri dizajna za zabavne svrhe su romani, stripovi, DVD omoti, kao i programi i rekviziti na sceni. Od naučnih časopisa do izveštavanja novina, prezentacija mišljenja i činjenica često se poboljšava grafikom i pažljivim kompozicijama vizuelnih informacija – poznatih kao informacioni dizajn.

Naziv kursa Trajanje Cena
Suma: 63.200 din
Ukupno: 53.200 din
škola grafičkog dizajna psAdobe Photoshop 18 18.800 din
škola grafičkog dizajna illustratorAdobe Illustrator 18 16.900 din
škola grafičkog dizajna indesignAdobe InDesign 12 17.200 din
škola grafičkog dizajna osnove_grafOsnove grafičke tehnike i dizajna 9 10.300 din

Prijavite se za kurs

Rezervišite vaše mesto

Imate dodatna pitanja? 064 8505 285 i 011 2683-390