064 / 8505 285 011 2683-390

PHP i MySQL – izrada aplikacija za web

Kurs PHP/MySQL (izrada aplikacija za web) je modul programa obrazovanja odraslih Obuka za Programiranje aplikacija/Programiranje WEB aplikacija, odobrenog za izvođenje i statusa JPOA od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja

Šta PHP može?

PHP se uglavnom fokusira na skriptovanje na serveru, i može da se koristi za prikupljanje podataka o formi, generisanje dinamičkog sadržaja stranice ili slanje i primanje kolačića. Ali PHP može učiniti mnogo više.

PHP se može koristiti na svim većim operativnim sistemima, uključujući Linux, Microsoft Windovs, Mac OS, RISC OS i druge. PHP takođe ima podršku za većinu web servera danas. Ovo uključuje Apache, IIS i mnoge druge.

Jedna od najjačih i najznačajnijih osobina u PHP-u je podrška širokom spektru baza podataka. Pisanje web stranice sa omogućenom bazom podataka je neverovatno jednostavno koristeći jednu od specifičnih ekstenzija za bazu podataka (npr., Za MySQL), ili koristeći apstraktan sloj kao što je PDO, ili se povezivanjem sa bilo kojom bazom koja podržava standard Open Database Connection preko ODBC ekstenzije.

MySQL je višenitni, višekorisnički SQL sistem za upravljanje bazama podataka. Sistem radi kao server, obezbjeđujući višekorisnički interfejs za pristup bazi podataka. Procjenjuje se da postoji oko deset miliona instalacija MySQL-а. MySQL je popularan u razvoju web aplikacija, naročito u kombinaciji “LAMP” (Linuks-Apač-MySQL-PHP). Njegova popularnost se veže za popularnost PHP-а, koji se obično kombinuje sa MySQL-om. MySQL pruža jednostavnost korišćenja, skalabilnost i visoke performanse, kao i potpunu primenu upravljačkih programa baze podataka i vizuelnih alata kako bi pomogli programerima da grade i upravljaju svojim MySQL aplikacijama za poslovanje.

Kurs PHP/MySQL (izrada aplikacija za web) – Sadržaj

Uvod u Web programiranje, dinamički sadržaj HTML strana, dinamičko server-side programiranje. Dinamičko server-side programiranje i baze podataka, tipična Three-Tier arhitektura dinamičkih server-side Web aplikacija. Osnovni koncepti PHP programiranja. Osnove jezika PHP, sintaksa jezika PHP, najčešće naredbe i programske strukture. Instaliranje i prenošenje PHP aplikacija na različite platforme (MS Windows, Linux). Veza sa bazom podataka. Napredno PHP programiranje (korisničke i ugrađene funkcije, stringovi, fajlovi). Složeniji primeri Web aplikacija iz stvarnog života (e-commerce, pretraživači, katalozi, poslovne aplikacije).

Prijavite se za kurs

Rezervišite vaše mesto

Imate dodatna pitanja? 064 8505 285 i 011 2683-390