064 / 8505 285 011 2683-390

Osnove PC računara i MS Windows

Kurs Osnove PC računara i MS Windows je namenjen polaznicima koji žele da uče da koriste računar od samog početka. Za pohađanje ovog kursa nije neophodno nikakvo predznanje. Na kursu se polaznik upoznaje se elementima računara i svrhom svakog dela. Glavni deo kursa posvećen je osnovnim načinom rada u operativnom sistemu Windows. Poznavanje operativnog sistema Windows je preduslov za učenje bilo kog programskog paketa i zato se ovaj kurs smatra početnim. Polaznik će naučiti da uključuje i isključuje računar, da radi sa folderima, da podesi osnovne parametre operativnog sistema, postavi sliku na desktop… Takodje, na ovom kursu polaznik se upoznaje i sa terminologijom zbog čega je interesantan i onima koji su samouki prešli te početne korake i nisu temeljito ovladali osnovama operativnog sistema Windows.

Zašto ovaj kurs?

Bilo da ste početnik u radu na računarima ili sa samim Windows-om, važno je da naučite osnove korišćenja računara. Ako sve to izgleda malo složeno sada, ne brinite! Vodimo Vas korak po korak i pokazaćemo neke od najosnovnijih stvari koje treba da znate, uklјučujući i kako da radi sa desktop-om.

Računar je složen uređaj koji služi za izvršavanje matematičkih operacija ili kontrolnih operacija koje se mogu izraziti u numeričkom ili logičkom obliku. Računari su sastavljeni od komponenata koje obavljaju jednostavnije, jasno određene funkcije. Kompleksna interakcija tih komponenata rezultira sposobnošću računara da obrađuje informacije.
Početnici u radu sa računarima, često ne mogu shvatiti činjenicu da su računari samo uređaji i da ne mogu “misliti” odnosno “razumeti”, čak ni ono što prikažu kao rezultat svog “rada”. Slike, boje, riječi i dr. koje vidimo na ekranu računarskog monitora su samo programirani prikazi koje ljudski mozak prepoznaje i daje im značenje i smisao.

Windows je ime operativnog sistema koje je u vlasništu firme Microsoft, koji danas (2018.) drži preko 70% tržišta pa je ovaj operativni sistem početkom 21. veka postao sinonim za kućni računar. Ostatak tržišta čine operativni sistemi zasnovani na Unixu, bilo kao njegove verzije, ili kao sistemi koji su “pokupili” dobar deo njegovih karakteristika pa možemo reći da su izvedeni iz Unix-a.

Stoga ako ste novi u svetu računara Kurs Osnove PC računara i MS Windows je idealan za Vas.

Prijavite se za kurs

Rezervišite vaše mesto

Imate dodatna pitanja? 064 8505 285 i 011 2683-390