064 / 8505 285 011 2683-390

MS Word – pisanje i obrada teksta

Kurs MS Word (pisanje i obrada teksta) osposobljava polaznike za rad u najupotrebljavanijem programu za obradu teksta – Wordu.  Smatra se elementarnom pismenošću kada je u pitanju rad na računaru i podrazumeva se da svaki korisnik računara izvrsno vlada navedenom materijom bez obzira na delatnost kojom se korisnik bavi. Kurs MS Word posvećuje posebnu pažnju osnovnom radu koji omogućava da napišete pismo, seminarski rad, diplomski, numerišete stranice. U svakom slučaju drugi obavezni korak posle upoznavanja sa operativnim sistemom Windows.

Microsoft word je program za obradu teksta, u okviru programskog paketa Microsoft office.

Microsoft Word (skr. MS Word)

je tekstualni procesor razvijen od strane Microsoft-a. Prvenstveno je izdat 1983. pod imenom Multi-Tool Word za Xenix sisteme Naknadne verzije su kasnije napisane za nekoliko ostalih platformi uključujući IBM PC-eve koji su pokretali DOS (1983), Apple Macintosh koji je pokretao Mac OS (1985), AT&T Unix PC (1985), Atari ST (1988), SCO Unix (1994), OS/2 (1989), te Microsoft Windows (1989). Komercijalne verzije Worda su licencirane kao samostalan proizvod ili kao komponenta Microsoft Office-a, Windows RT-a ili prekinutog Microsoft Works-a. Freeware izdanja Worda su Microsoft Word Viewer i Office Online, od kojih oba imaju ograničene mogućnosti.

Microsoft word je tipa wysiwyg – What You See Is What You Get – „Što vidiš to i dobiješ“, što znači da program već u toku same obrade teksta prikazuje kako će isti izgledati kada se bude odštampao.

Kao i drugi alati Majkrosoft office-a, Word može biti oblikovan tako da odgovara konkretnim korisničkim potrebama. Takođe, moguće je dodavati mu i nove mogućnosti, koristeći jednostavan jezik makroa, koji se prvobitno zvao WordBasic ali je posle promenio ime u Visual Basic for applications. Međutim, ovo omogućava da se smeste i virusi u dokumente.

Formati Word-ovih dokumenata u njegovim različitim verzijama se tek neprimetno razlikuju. Ukoliko sačuvate dokument u novijoj verziji Worda, to ne mora da znači da ćete moći da ga pregledate u nekoj njegovoj starijoj verziji, uglavnom jer sadrži neku osobinu koju njegove starije verzije ne podržavaju. Format dokumenta Word 97 je otvoren za javnost, dok su sve njegove kasnije verzije čuvane tajnim, dostupne samo poslovnim partnerima Majkrosofta, vladama određenih država i određenim ustanovama.

Prijavite se za kurs

Rezervišite vaše mesto

Imate dodatna pitanja? 064 8505 285 i 011 2683-390