064 / 8505 285 011 2683-390

MS Excel za menadžere

Kurs MS Excel za menadžere je namenjen onima koji žele da unaprede svoj rad u Excel-u. Obuka je organizovana kroz sistematično sticanje znanja o različitim metodama formatizovanja podataka, čime se postiže isticanje značajnih informacija, bolja preglednost, skladnost i celovitost.

Naučićete kako da organizujete svoje podatke u liste, kako da preuredite redosled zapisa – sortiranjem i kako da ograničite vrste podataka koji će biti prikazani – filtriranjem. Ovladaćete tehnikama analize podataka primenjujući tri specifična alata : Goal Seek , Solver i Scenario Menager.

Kurs MS Excel za menadžere

osposobljava polaznike da samostalno objedinjuju podatke i prave njihov zbirni prikaz, koristeći izvedene tabele. Naučićete kako se izvedene tabele izrađuju, kako se menja raspored elemenata u tabeli i kako se izrađuje dijagram na osnovu podataka iz tabele. Svoja znanja zaokružićete povezujući Excel sa Microsoft OfficePower Point-om i Microsoft Office Word-om.

Microsoft excel je program za tabelarne kalkulacije (tzv. spredšit program) softverske kuće Microsoft. Jedan je od najzastupljenijih programa te vrste, kako u privatnom tako i u poslovnom segmentu.

Excel pripada kancelarijskom softverskom paketu Microsoft office koji postoji za operativne sisteme Windows i Mac OS. Nastao je kao naslednik programa Multiplan iste softverske kuće. Aktuelna verzija za Windows je Microsoft Excel 2017.

Popularnost eksela je zasnovana na veoma prihvatljivom konceptu na kojem počivaju programi za rad sa unakrsnim tabelama, čiji je excel predstavnik. Ova klasa programa predstavlja spoj stroge strukture i velike slobode. Može se koristiti za radne listove, ali se može iskazati i u obliku tabela, lista, grafikona, formula i drugih struktura.

Microsoft Excel uglavnom služi za rešavanje problema matematičkog tipa pomoću tablica i polja koje je moguće povezivati različitim formulama. Može poslužiti i za izradu jednostavnijih baza podataka (program koji služi za izradu složenijih baza podataka je Microsoft Access). Na temelju unesenih podataka, lako iz tablica može stvarati grafikone. Takođe omogućuje dodavanje različitih objekata: tablica, slika, grafikona… Česta mu je primena u kancelarijama, gde služi za izradu troškova, obračuna i sl. MS excel se sastoji od redova i kolona. Presek redova i kolova naziva se ćelija.

 

Prijavite se za kurs

Rezervišite vaše mesto

Imate dodatna pitanja? 064 8505 285 i 011 2683-390