064 / 8505 285 011 2683-390

MS Excel napredne pivot tabele

Kurs MS Excel napredne pivot tabele je namenjen korisnicima koji žele da ovladaju naprednim MS Excel funkcijama korišćenja pivot tabela. MS Excel poseduje čitav niz alata za analizu podataka ali jedan od najmoćnijih su pivot tabele (Pivot Tables). Verovatno najveća prednost korišćenja pivot tabela je činjenica da se iz velikog broja sirovih podataka mogu proizvesti sažete informacije.

Današnje uspešno poslovanje zahteva brzo donošenje odluka na osnovu velikog broja različitih informacija. Optimizovanom primenom funkcija pivot tabela, kreirani izveštaji mogu biti od velike pomoći za donošenje prave odluke. Pivot znači obrtati, okretati i zato su ove tabele dinamički, zbirni izveštaji koji pružaju drugačiji uvid u podatke. Tabela koju kreirate preko Pivot Table Wizard-a stvara i Pivot Chart – interaktivni dijagram, bez dodatnog truda.

Microsoft excel

je program za tabelarne kalkulacije (tzv. spredšit program) softverske kuće Microsoft. Jedan je od najzastupljenijih programa te vrste, kako u privatnom tako i u poslovnom segmentu.

Excel pripada kancelarijskom softverskom paketu Microsoft office koji postoji za operativne sisteme Windows i Mac OS. Nastao je kao naslednik programa Multiplan iste softverske kuće. Aktuelna verzija za Windows je Microsoft Excel 2017.

Popularnost eksela je zasnovana na veoma prihvatljivom konceptu na kojem počivaju programi za rad sa unakrsnim tabelama, čiji je excel predstavnik. Ova klasa programa predstavlja spoj stroge strukture i velike slobode. Može se koristiti za radne listove, ali se može iskazati i u obliku tabela, lista, grafikona, formula i drugih struktura.

Microsoft Excel uglavnom služi za rešavanje problema matematičkog tipa pomoću tablica i polja koje je moguće povezivati različitim formulama. Može poslužiti i za izradu jednostavnijih baza podataka (program koji služi za izradu složenijih baza podataka je Microsoft Access). Na temelju unesenih podataka, lako iz tablica može stvarati grafikone. Takođe omogućuje dodavanje različitih objekata: tablica, slika, grafikona… Česta mu je primena u kancelarijama, gde služi za izradu troškova, obračuna i sl. MS excel se sastoji od redova i kolona. Presek redova i kolova naziva se ćelija.

Kurs MS Excel napredne pivot tabele mogu pohađati svi koji imaju osnovno i napredno znanje Excela.

Prijavite se za kurs

Rezervišite vaše mesto

Imate dodatna pitanja? 064 8505 285 i 011 2683-390