064 / 8505 285 011 2683-390

Poslovna inteligencija – MS Power BI Desktop

Kurs Poslovna Inteligencija ( MS Power BI DeskTop ) omogućava polaznicima da povežu podatke iz više različitih izvora podataka ( različitih proizvođača baza podataka, tabele, struktuirane tekstualne zapise itd ) i kreiraju napredne grafičke prikaze, koji će im pomoći da brže, lakše i sigurnije donose poslovne odluke. Takođe, programom ovog kursa, predviđena je obnova znanja osnovnih postavki struktuiranja podataka u bazama podataka, tabelama i tekstualnim zapisima.

Šta je Microsoft Power BI?

Microsoft Power BI DesktTop je kolekcija moćnih softverskih servisa, aplikacija i konektora koji rade zajedno kako bi povezali „rasute“ podatke u jednu celinu i prikazali ih interaktivno i vizuelno na način koji analitičarima i ljudima koji donose odluke, najviše odgovora.
Bez obzira, da li su podaci smešteni u jednostavnom Excel workbook – u ili u bazama podataka u Cloud – u ili u hibridnom DataWarehouse okruženju, Power BI omogućava jednostavno priključivanje na izvore podataka, vizualizaciju onoga što je interesantno i deljenje svih informacija sa svim saradnicima.
Power BI može biti vrlo jednostavan i brz kada se radi o prikazu iz Excel tabela ili lokalnih baza podataka, ali isto tako Power BI je robustan i u punom kapacitetu spreman za ekstenzivno modeliranje i analizu u realnom vremenu, a takođe i prilagođen razvoj od strane korisnika. Dakle, može poslužiti za razvoj ličnih izveštaja i vizuelizacija, kao i analizu i donošenje odluka na timskom ili korporacijskom nivou.

Delovi Power BI

Microsoft Power BI se sastoji od Windows desktop aplikacije pod imenom Power BI Desktop, kao online SaaS ( Software as a Service) servisa pod imenom Power BI service, i mobile Power BI aplikacije za Windows mobilne telefone i tablete, kao i za iOS i Android uređaje.
Ova tri elementa: Desktop, servis i Mobile su dizajnirani da omoguće korisnicima da kreiraju, dele i koriste sadržaj kako bi svoj rad učinili lakšim, bržim i tačnijim.

Kako Power BI odgovara Vašoj poziciji u preduzeću

U zavisnosti od Vaše pozicije u preduzeću ili timu, zavisiće i Vaše korišćenje Microsoft Power BI, kao i ostalih članova tima ili zaposlenih u preduzeću.
Na primer, Vi ćete prvenstveno koristiti Power BI servis dok će Vaši saradnici iz tima, zaduženi za kreiranje izveštaja i grafičkih prikaza najviše vremena provoditi u Power BI Desktop – u. Neki drugi Vaši saradnici, recimo oni iz sektora prodaje, uglavnom će koristiti Power BI phone aplikaciju kako bi pratili proces kretanja prodaje i dostizanje željene kvote.

Prijavite se za kurs

Rezervišite vaše mesto