064 / 8505 285 011 2683-390

Java programiranje

Kurs Java programiranje je namenjen svima koji žele da se upoznaju sa osnovnim konceptima objektno orijentisanog programiranja, osnovnim karakteristikama programiranja primenom Java jezika, pisanjem Java aplikacija i apleta kao i osnovnim Java bibliotekama – kroz pažljivo odabran tempo objašnjavanja, praktične primere i domaće zadatke.

Zašto Java?

Java je osnova za virtuelno svaku vrstu umrežene aplikacije i predstavlja globalni standard za razvoj i isporuku poduzetničkog softvera, veb sadržaja, igara i mobilnih aplikacija. Java uživa veliki i zreli ekosistem sa snažnom podrškom za alate. Java pruža prenosivost aplikacija i robusne performanse u mnogim računarskim okruženjima.

Programski jezik Java je idealan jezik za učenje objektno orijentisanog programiranja. Takođe je jedan od najpopularnijih programskih jezika današnjice. Java je opensource jezik sa najbrojnijom zajednicom programera. Java je platforma na visokom nivou. Radi na više od 50 miliona personalnih računara i na milijardama uređaja širom sveta. 9 miliona developera su stvorili Java aplikacije u svim većim industrijama.

Java već godinama drži vodeće pozicije po popularnosti i poslovima. Koristi se bukvalno svuda, od mobilnih telefona i osnovnih sistema u zgradama i autobusima, pa do Interenta.

Kurs Java programiranje upoznaće polaznike sa:

· Konceptima i praktičnom primenom objektno orijentisanog programiranja
· Osnovama programskog jezika Java
· Javinom bibliotekom klasa (Java API)
· Radom sa različitim tipovima podataka
· Radom sa strukturama podataka
· Radom sa tokovima podataka
· Razvojem konzolnih i desktop aplikacija

Kroz veliki broj praktičnih primera, polaznici će steći polaznu osnovu za dalje bavljenje programiranjem, dok će im stečeno znanje objektno orijentisanog pristupa koristiti u bilo kom programskom jeziku koji se oslanja na ovu paradigmu.

Prijavite se za kurs

Rezervišite vaše mesto

Imate dodatna pitanja? 064 8505 285 i 011 2683-390