064 / 8505 285 011 2683-390

Java – Web servisi

Kurs Java Web servisi je namenjen svima koji žele da unaprede znanje programskog jezika Java i da nauče napredne tehnike razvoja Web servisa u Javi, kao i da se upoznaju sa metodologijom razvoja Sprig Web servisa korišćenjem Spring frameworka. Uz pažljivo odabran tempo objašnjavanja i praktične primere kurs će osposobiti polaznike za samostalan razvoj Java Web servisa. Posle svakog termina polaznicima je na raspolaganju prezentacija i zadaci urađeni na terminu.

Zašto kurs Java Web servisi?

Java je osnova za virtuelno svaku vrstu umrežene aplikacije i predstavlja globalni standard za razvoj i isporuku poduzetničkog softvera, veb sadržaja, igara i mobilnih aplikacija. Java uživa veliki i zreli ekosistem sa snažnom podrškom za alate. Java pruža prenosivost aplikacija i robusne performanse u mnogim računarskim okruženjima.

Programski jezik Java je idealan jezik za učenje objektno orijentisanog programiranja. Takođe je jedan od najpopularnijih programskih jezika današnjice. Java je opensource jezik sa najbrojnijom zajednicom programera. Java je platforma na visokom nivou. Radi na više od 50 miliona personalnih računara i na milijardama uređaja širom sveta. 9 miliona developera su stvorili Java aplikacije u svim većim industrijama.

Java već godinama drži vodeće pozicije po popularnosti i poslovima. Koristi se bukvalno svuda, od mobilnih telefona i osnovnih sistema u zgradama, autobusima i restoranima, pa sve do Interenta.

Cilj kursa je osposobljavanje polaznika da razvijaju sopstvene SOAP Web servise korišćenjem Spring frameworka, sa jakim naglaskom na praktičan rad, sa svim aspektima važnim za realan rad Web servisa u poslovnim aplikacijama. Preduslov za polaznike ovog kursa je poznavanje osnova programskog jezika Java, poznavanje osnovnih elemenata SQL-a, i poznavanje osnovnih tehnika razvoja Java mrežnih aplikacija (na elemtarnom nivou). Po završetku kursa polaznici će biti u stanju da razvijaju sopstvene Web servise, kako klijentsku tako i serversku stranu, čime će steći preduslov da učestvuju u projektima i razmenjuju iskustva sa ostalim programerima.

Prijavite se za kurs

Rezervišite vaše mesto

Imate dodatna pitanja? 064 8505 285 i 011 2683-390