064 / 8505 285 011 2683-390

ISO 27001 – Zaštita i bezbednost informacija

Kurs ISO 27001 Zaštita i bezbednost informacija – Sadržaj

  • istorija i standardi zaštite i bezbednosti informacija
  • sadržaj i zahtevi standarda ISO 27001
  • zahtevi za dokumentaciju i zapise
  • metodologije (upravljanje rizicima – Risk Management; upravljanje stalnošću poslovanja – Business Continuity Planning)
  • priprema plana primene, razvoja i implementacije ISMS
  • auditi i certifikacije – veze na integrisane sisteme ISO 9001

Kurs ISO 27001 Zaštita i bezbednost informacija Vam omogućava da steknete potrebna znanja vezana za zaštitu informacija.
Gubitak, loše upravljanje informacijama ili neprepoznavanje značaja istih doveo je do toga da mnoge uspešne organizacije više ne postoje ili da su trajno izgubile značajne klijente. Svaka organizacija koja radi sa informacijama, a gotovo da ne postoje one koje ne koriste informacije i informacione sisteme u svom radu, moraju da dokažu svojim klijentima da ne postoji curenje informacija, da su stanovišta bezbednosti informacija obezbedili kako informatičku tako i fizičku i generičku zaštitu podataka. Klijente sa stanovišta bezbednosti informacija interesuje i postupak u slučaju incidentnih situacija (požar, krađa/gubitak uređaja i dr) i sve to potvrđeno od strane nezavisne, treće strane.

KAKO DOKAZATI DA BEZBEDNO UPRAVLJAMO INFORMACIJAMA?

Odgovor je sigurno u normi, standardima, serije ISO 27001 koji se bave bezbednošću informacija na način kako je propisano od strane ISO i IEC komiteta. Međunarodno priznati standardi, po kojima se može izvršiti sertifikacija od strane tela koja su priznata po međunarodnoj šemi sertifikacije, predstavlja pre svega zahteve koji se moraju ispuniti kako bi organizacija bezbedno funkcionisala sa stanovišta bezbednosti, zaštite, informacija. Takođe, dobijanjem validnog sertifikata organizacija se svojim klijentima predstavlja kao partner koji zna vrednost informacija i intelektualnih vrednosti koje od klijenata može da dobije na korišćenje. Nisu retki slučajevi da se potpisivanje ugovora uslovljava posedovanjem sertifikata serije ISO 9000, ISO 27001 ili dr.
Definisanje novih postupaka rada sa informacijama, dokumentovanje tih istih postupaka, odnosno obezbeđenje svih zahteva koje standard traži je projekt koji iziskuje određeno vreme i angažovanje svih resursa organizacije.

Prijavite se za kurs

Rezervišite vaše mesto

Imate dodatna pitanja? 064 8505 285 i 011 2683-390