064 / 8505 285 011 2683-390

Internet i elektronska pošta

Kurs Internet i elektronska pošta osposobljava polaznike za korišćenje Interneta u oblastima koje se smatraju neophodnim i dovoljnim većini korisnika. U prvom delu kursa obrađuje se Web što znači da polaznik uči kako da pronađe neki tekst, sliku, audio ili video zapis. Kako da naruči avionsku kartu, pronađe informaciju, kako poslovnu tako i opštu, tipa vremenske prognoze, TV programa ili bisokopskog repertoara…

Drugi deo kursa posvećen je elektronskoj pošti, kako poslati E-mail, poslati neki gotov dokument ili sliku. Upoznaje se sa načinom upotrebe adresara, kao i podešavanje Microsoft programa za rad sa elektronskom poštom i rad sa WEB mailom (Hotmail, Gmail…).

Šta je internet?

Internet je skup međusobno umreženih računara i on obuhvata ceo svet. To je javno dostupna globalna mreža za prenos podataka koja povezuje računare I računarske mreže koja omogućava jednostavan pristup bilo kojoj informaciji smeštenoj na bilo kom računaru uključenom u mrežu.
Danas, Internet povezuje milijarde računara širom sveta na jedan nehijerarhijski način. Međutim, Internet nije samo proizvod tehnološkog napretka, nego takođe društvenih i političkih procesa, uključujući naučnu zajednicu, politiku i vojsku.

Štа je to elektronskа poštа?

To je nаjrаsprostrаnjenijа i nаjčešće korišćenа Internet uslugа.Koristi se zа rаzmenu pisаnih porukа između korisnikа . Elektronskoj poruci se mogu dodаti dokumenti pisаni u drugim progrаmimа (tekstovi, slike, rаdne tаbele…) Elektronske poruke se šаlju i primаju preko Mail Server , rаčunаrа nа kome su instаlirаni progrаmi zа uprаvljаnje, čuvаnje i usmerаvаnje elektronske pošte. Svаki korisnik koji želi dа koristi ovu uslugu morа imаti bаr jednu elektronsku аdresu.

Na ovom kursu pokazaćemo Vam kako da se povežete na internet i koristite različite pretraživače za traženje informacija. Saznaćete kako da koristite elektronsku poštu : sastavljanje poruke, korigovanje i slanje.

Kako su kompjuteri moćno oruđe u svakom poslu, tako poznavanje tehnike korišćenja računara predstavlja poželjno unirverznlno znanje. Zapolseni mogu sebi da olakšaju posao i tako ostvare znatne rezultate u kvalitetu posla koji obavljaju.

Kurs Internet i elektronska pošta mogu da pohađaju svi polaznici koji poseduju osnovno znanje vezano za PC računare i MS Windows.

Prijavite se za kurs

Rezervišite vaše mesto

Imate dodatna pitanja? 064 8505 285 i 011 2683-390