064 / 8505 285 011 2683-390

CATIA V5

Kurs CATIA V5 osnovna obuka ima za cilj da Vas uvede u svet parametarskog 3D modelovanja. Ovo je prvi i najvažniji korak u savladavanju programa CATIA V5 jer će Vam omogućiti da od početka primenjujete prave metodologije za najbrže postizanje najoptimalnijih rezultata. Tokom kursa ćete naučiti kako da napravite delove i sklopove primenom CATIA V5 i kako da napravite tehničke crteže tih delova i sklopova.

CATIA V5

je vodeći svetski CAD/CAM/CAE programski paket. Inicijalno je razvijena za sopstvene potrebe, od strane francuske vazduhoplovne kompanije Dassault Aviation, poznatog proizvođača borbenih i putničkih aviona kao što su Mirage, Rafale i Falcon. CATIA se u prodaji nalazi od početka osamdesetih godina, kada je osnovana kompanija Dassault Systemes, koja se bavi njenom proizvodnjom i razvojem.

Koristi se za dizajniranje, projektovanje, simulaciju, analizu i proizvodnju u različitim industrijama, uključujući avio-industriju, automobilsku industriju, brodogradnju, roba široke potrošnje i industrijske mašine. Izuzetno snažan geometrijski modeler, intuitivno korisničko okruženje, veliki broj specijalizovanih i integrisanih aplikacija uz koncept modularnosti, omogućuju efikasnost, multi disciplinarnost i pokrivenost svih faza razvoja proizvoda. Dostupna je u dve verzije, odnosno platforme: V5 i 3DEXPERIENCE.

CATIA je najzastupljenija u automobilskoj i vazduhoplovnoj industriji. Koriste je najveće i najpoznatije svetske kompanije i njihovi kooperanti. Osim u velikim kompanijama, CATIA se koristi i u brojnim malim i srednjim preduzećima koja imaju potrebu za vrhunskim projektantskim alatom.

Suštinski kostruktivni proces CATIA-programa obuhvata razrađenje trodimenzionalnih i iz ovih izvodenih dvodimenzionalnih crteža i planova. Dodatni moduli nude DMU-preglede, kinematiku, MKE-računanje i NC-programiranje. Aktualni programi verzija 5 i verzija 6 imaju grafičko okruženje koje bazira na Microsoft Windows. Za Windows postoji 32-bit kao i jedna cela 64-bit verzija. Verzija 5 može se primeniti i na razne UNIX-platforme.

Tokom kursa CATIA V5 osnovna obuka, polaznici će se upoznati sa:

– Grafičkim i radnim okruženjem CATIA V5

– Modulom Sketcher za kreiranje 2D profila koji se koriste za generisanje 3D geometrije

– Projektovanjem delova pomoću solid modeliranja (Part Design)

– Projektovanjem sklopova (Assembly Design)

– Automatizovanim kreiranjem tehničke dokumentacije (Generative Drafting)

Kurs CATIA V5 mogu da pohađaju svi polaznici koji su upoznati sa osnovnim inženjerskim principima i Windows operativnim sistemom

Prijavite se za kurs

Rezervišite vaše mesto

Imate dodatna pitanja? 064 8505 285 i 011 2683-390