Workshop: Kreiranje digitalnog proizvoda

Korišćenjem Lego Serious Play metodologije

Cilj radionice je izrada i kreiranje modela novog Digitalnog proizvoda, razvoj inovativnosti i kreativnosti pojedinaca i timova primenom Lego® SeriousPlay® metodologije

O Metodologiji:

Lego® SeriousPlay®  je metodologija fasilitacije komunikacije, razmišljanja i rešavanja problema organizacija, timova i pojedinaca. Orjentisana je ka konkretnim rezultatima i vođena od strane Sertifikovanih LEGO® SERIOUS PLAY® Fasilitatora.

LSP je metodologija facilitacije dijaloga i konstruktivne komunikacije grupa ljudi ili timova. Bazirana je na verovanju da svako može da pruži doprinos i bude deo diskusije, organizacionog razvoja, rešenja problema i učenja. Kroz „Design thinking by doing“ učesnici se podstiču da rešavaju različite probleme iz realnog okruženja. LEGO® SERIOUS PLAY® omogućava učesnicima da iskažu, razmene i konstruišu znanja, da ih povežu i razviju inovativna rešenja za tekuće projekte, poslovne situacije i/ili buduće izazove. Izgradnjom simboličkih i metaforičkih modela korišćenjem LEGO kocki, kroz „ozbiljnu igru“ i kreativno razmišljanje, učesnici kreiraju nova inovativna rešenja.

Radionice primenom Lego® SeriousPlay®metodologije održavaju Lego® SeriousPlay® SERTIFIKOVANI  FASILITATORI.

Kome je namenjena radionica?

Svim otvorenim ljudima različitih zanimanja, ljudima koji se bave izradom, održavanjem i promocijom digitalnih proizvoda, PR-om, interakcijom sa korisnicima, dizajnerima, softwer developerima, programerima i svim ostalim radoznalim ljudima koji žele da iskuse promene, da sa njma eksperimentišu i inspirišu nova inovativna rešenja.

Sadržaj radionice:

1.Uvod

2.Dizajn proces, Service Design Tool

3.Istraživanje korisnika

4.Sadržaj i funkcionalnosti Digitalnog proizvoda

5.Iteracije-Prototipovanje

6.Projekat

Maksimalni broj uesnika u Radionici: 8

Vreme trajanja radionice: 1 dan

Primeri DRUGIH radionica:

  • TEAM DEVELOPMENT
  • STRESS MANAGEMENT
  • CHANGE MANAGEMENT
  • LEADERSHIP DEVELOPMENT
  • MEETING FACILITATION
  • NEW BUSINESS MODEL DEVELOPMENT AND NEEDS ASSESSMENT

LegoSeriousPlay

Za sva dodatne informacije vezane za  prezentacije naših radionica, molimo Vas da nas kontaktirate putem maila centar@vincaskola.rs
ili na telefone 011 / 2683 390, 2682 486, 064 / 8505 285.

Kompanije koje koriste Lego® SeriousPlay® metodologiju.

Kli

NOVOSTI

05
Oct
3DEXPERIENCE forum 12. oktobra u Beogradu

U Beogradu će 12. oktobra biti održan 3DEXPERIENCE forum, koji je posvećen 4. industrijskoj revoluciji, odnosno inovacijama koje ona donosi u svet 3D projektovanja, simulacija, robotike i upravljanja proizvodnjom.

25
Sep
Workshop: Kreiranje digitalnog proizvoda uz LEGO® SERIOUS PLAY® metodologiju

Kreirajte nov digitalni proizvod primenom inovativne LEGO® SERIOUS PLAY® metodologije 🙂

Nemojte propustiti novosti iz Škole

Prijavite se na naša obaveštenja putem E-Mail-a. Budite obavešteni o novim događanjima, kursevima, obrazovnim materijalima i drugim zanimljivostima iz Škole računara!